Müsli med nötter och äpplejuice

Serverar: 20-40 portioner

Förutom att använda denna müslin i frukostfilen är den också god att strö över frukt. Jag provade att strö den ljummen över skivade apelsiner.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • Ev 2 dl boveteflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • Ev 1 dl linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2½ dl sötmandel (alt 200 gr)
  • 1½ dl valnötskärnor
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl russin
  • 2 msk nyponskalsmjöl
  • Instruktioner

    1. Rosta de hela hasselnötterna i ugn i 225° tills de får fin färg och skalet börjar krackelera. Sänk ugnsvärmen till 175°
    2. Gnugga bort skalen på hasselnötterna med hjälp av en ren frottéhandduk.
    3. Hacka mandel och valnötter grovt. Alternativ: Skålla mandeln och använd hela mandeln. Blanda alla torra ingredienser förutom hasselnötterna och nyponpulvret. Bred ut på en långpanna (gärna bakplåtspapper på).
    4. Blanda äppeljuice och vaniljsocker. Fördela vätskan över de torra ingredienserna, blanda väl.
    5. Rosta i knappt 200° varm ugn i 30 min. Rör om ordentligt ofta! Låt svalna. Låt allt stå några timmar, gärna över natt.
    6. Blanda nyponskals-mjölet med russinen innan de blandas i muslin,, tillsätt även de rostade hasselnötterna (ev delade). Häll över på en burk.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben