Rostad musli med äpplejuice

Jag fullkomligt älskar müsli! Problemet är att påsarna i affären innehåller mer gryn än frukt och nötter, så jag bestämde mig för att göra min egen. Resultatet blev en müsli fylld med godheter som smakar riktigt gott tillsammans med kall mjölk! Den nya äppeljuicen från Brämhults var som att dricka direkt från själva äpplet.

Ingredienser

  • 0,5 dl honung
  • 75 g smör
  • 1,5 dl äppeljuice, Brämhults
  • 1 dl vetekli
  • 9 dl blandade flingor, tex. rågflingor och havregryn
  • 2 dl blandade frö, tex. pumpafrön och solrosfrön
  • 6 dl torkad frukt, tex. russin, ananas och tranbär
  • 2 dl nötter, tex. paranötter och hasselnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och honung och rör ner äppeljuice. Blanda gryn, nötter, frukt och frön i en rymlig skål och häll över honungssmör. Blanda väl och häll på plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills muslin är gyllene. Rör om då och då så den inte bränns vid. Låt svalna.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben