Rostad müsli med kokos och tranbär

Müsli som man gjort själv är extra god! Lyx till vardags och gott till fil eller yoghurt.

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl quinoa- eller dinkelpuffar
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl melon- eller solroskärnor
  • 1 msk Arla smör-&rapsolja
  • ½ dl Rynkeby äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 3 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Grovhacka mandeln.
    3. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke.
    4. Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
    5. Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15-20 min tills den fått fin färg.
    6. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären.
    7. Förvara i burk med tätslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben