Apelsinrutor med kokos och Tranbär

Serverar: 18 portioner

Tid: 40 minuter

En härlig kombination av apelsin & mandelmassa, enkel att baka + att det blir många bitar. Bra med den här att kakan inte blir så torr

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Glasyr
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl tinade tranbär
  • Instruktioner

    1. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
    2. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter, 175º. Låt kakan svalna helt.
    3. Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben