Det är något alldeles speciellt med att göra sitt eget godis till jul!!
Ingredienser
1 dl Norrmejerier vispgrädde
3 dl strösocker
100 g Norrmejerier smör
1 msk honung
75 g vit choklad, riven
½ tsk vaniljsocker
1 dl riven kokos
Instruktioner
Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125° eller gör ett kulprov.
Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker.
Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form
ca 12x12 cm.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllne färg. Låt svalna och strö över fudgen.
Ställ i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.
Mängd: ca 50 st.
Kulprov:
Häll 1 tsk smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.