Vit kladdkaka med kokos

Tid: 20 minuter

Enkel och kladdig!

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 100 g smält smör
  • 3 ägg
  • 0.75 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Smält chokladen i en skål och rör försiktigt ner det smälta smöret och äggen.
    3. Vänd ner chokladsmeten i mjölblandningen och blanda. Häll smeten i smord springform (ca 24 cm) och häll över kokos.
    4. Grädda i ca 10-13 minuter och låt den gärna stå i kylen några timmar för att bli extra kladdig.
    5. Servera med t.ex. grädde eller rårörda bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben