Müslismulpaj med Peach Melba

Serverar: 12 portioner

Ej testat än, men var lugna ... det kommer!

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • ½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • Müslismulor
  • 100 g smör, kallt
  • 1 dl råsocker eller ljust muscovadosocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl müsli, gärna någon sort med exotisk frukt
  • Fyllning
  • 6 persikohalvor, inlagda
  • 3 dl hallon
  • 1 msk socker
  • ½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Botten: Värm ugnen till 225°. Skär smöret i tärningar och blanda med socker och mjöl till en grynig massa. Lägg smulorna i en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 6-7 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 200°.
    2. Smulor: Skär smöret i tärningar och lägg det i en bunke. Blanda ned socker och vetemjöl till en grynig massa och tillsätt müslin.
    3. Fyllning: Skär persikorna i skivor och lägg dem på bottnen. Lägg hallonen i en skål, strö över socker och potatismjöl och vänd runt. Fördela hallonen över persikorna och strö över müslismulorna. Grädda i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben