Müslitoppad cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

En riktigt mager och nyttig cheesecake!

Ingredienser

  • Müslitopp
  • 2 dl Risenta dinkelflingor
  • 2 dl Risenta pumpakärnor
  • 2 msk Risenta rårörsocker
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 300 g Philadelphiaost, gärna light
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vispbar mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Müslitopp Blanda ingredienserna till müslitoppen och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna med lite olja och vatten. Låt dem svalna och lägg dem sedan i botten på en smord form med hög kant, ca 20-25 cm i diameter.
    2. Fyllning Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med socker (använd elvisp). Mosa i osten och blanda ner vaniljsockret. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll ner smeten i formen och låt stå i frysen över natten.
    3. Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme innan servering. Vänd på kakan så att toppingen hamnar överst och dekorera gärna med färska frukter och bär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben