Mums-mums

Serverar: 15 portioner

Fyrkantiga, mycket goda kokosbollar! Receptet räcker för en långpanna.

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1.5 msk gelatinpulver
  • 1.5 dl kokande vatten
  • smörgåsrån
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. 1. Sära på ett ägg och spara äggvitan. Blanda strösocker och florsocker med äggvitan.
    2. 2. Koka upp vattnet och rör ut gelatinpulvret i det. Blanda sedan ner gelatinröran i äggsmeten.
    3. 3. Vispa i 30 minuter med elvisp.
    4. 4. Lägg ut smörgåsrån till en enda stor platta i en långpanna. Häll smeten ovanpå. Strö över kokosflingorna blandade med kakaon. Spar 1 deciliter av blandningen. Låt stå kallt över natten.
    5. 5. Skär i rutor och doppa dem i resten av kokosblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben