Det smälter i munnen sa min man och femåringen kallade den mums-mums, så jag tror nog de gillade den.
Använd gärna receptet "Pastasallad med lax" om du får rester över.
Ingredienser
1 Laxsida, ca 1,5 kg
2 msk pressad citron
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 stor schalottenlök
1 msk smör eller margarin
2½ dl matlagningsvin
2½ dl fiskbuljong (tärning + vatten)
Sås
1 dl crème fraiche
Salt
Kajennpeppar
Instruktioner
Häll den pressade citronsaften över laxen. Salta och peppra. Lägg sedan laxsidan i en ugnssäker form.
Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en kastrull. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Häll den kokande fonden över laxen. Täck med aluminiumfolie till tillaga i 175 grader, ca 20 min. Ta upp laxen ur fonden och låt den kallna.
Häll fonden i en kastrull och låt den koka ihop tills cirka hälften återstår. Vispa sedan i 1 dl crème fraiche och smaka av med salt och lite kajennpeppar.
Låter väldigt gott, tack för flera fina recept :)
Tack för receptet ..Har gjort denna idag. Helt underbart gott o jättegodsås fast jag använde lätt créme fraishe o redde sås lite i stället