Pocherad laxsida med sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Det smälter i munnen sa min man och femåringen kallade den mums-mums, så jag tror nog de gillade den. Använd gärna receptet "Pastasallad med lax" om du får rester över.

Ingredienser

  • 1 Laxsida, ca 1,5 kg
  • 2 msk pressad citron
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 stor schalottenlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2½ dl matlagningsvin
  • 2½ dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll den pressade citronsaften över laxen. Salta och peppra. Lägg sedan laxsidan i en ugnssäker form.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en kastrull. Tillsätt vin och buljong och låt koka upp. Häll den kokande fonden över laxen. Täck med aluminiumfolie till tillaga i 175 grader, ca 20 min. Ta upp laxen ur fonden och låt den kallna.
    3. Häll fonden i en kastrull och låt den koka ihop tills cirka hälften återstår. Vispa sedan i 1 dl crème fraiche och smaka av med salt och lite kajennpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bikbok 11 september 2009

    Låter väldigt gott, tack för flera fina recept :)

    Ouzo58 21 april 2010

    Tack för receptet ..Har gjort denna idag. Helt underbart gott o jättegodsås fast jag använde lätt créme fraishe o redde sås lite i stället

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben