Pocherade spättafiléer med kryddgrön sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt och snabblagad fiskrätt med en alldeles underbar sås till.

Ingredienser

  • 600-800 g spättafilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 citron
  • 2 msk smält smör
  • Sås
  • 2 dl hackad spenat
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-4 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnsfast form. Krydda och pressa över citron. Droppa över smält smör. Sjud i ugnen i ca 15-20 minuter.
    3. Fräs spenaten i smöret tills den mesta vätskan kokat in. Tillsätt grädde och kryddgrönt och låt puttra en stund. Tillsätt senap och välj den större mängden om mera sting önskas. Salta. Använd en del av buljongen från fisken om såsen blir för tjock. Det finns inga gränser för mängden kryddgrönt. Använd hur mycket eller lite ni vill.
    4. Slå såsen över fisken när den är klar.
    5. Serveringstips. Ät den som den är eller med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sivan52 4 januari 2009

    Lagade denna rätten igår. Mycket annorlunda och väldigt god. Lätt att göra.Kommer absolut att göra denna rätt fler gånger. Hälsningar från Siv

    alindalinda 4 januari 2011

    Tänker absolut tillaga denna rätt inom kort! Vad tror du om att byta ut grädde mot magrare alternativ? (Milda mat el dyl?)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben