Enkelt att göra och smakar väldigt gott. Om du inte gillar musslor går det bra att använda kräftstjärtar istället.
Ingredienser
1 burk blåmusslor i vatten
1/4 purjolök
4 msk parmesanost, grovriven
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, grovmalen
2 portioner pasta, tagliatelle
2 msk olivolja, Grappolini Florens
Instruktioner
Öppna burken med blåmusslor och låt vätskan rinna av. Ta av det yttre skiktet på purjolöken. Lägg ett snitt i mitten och skiva den sedan i ca 2 mm breda strimlor. Riv parmesanen med den grova sidan på rivjärnet. Koka pastan al dente.
Lägg upp pastan portionsvis i en djupa tallrikar och tillsätt musslor, purjolök, parmesanost, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivolja. Blanda ihop.
PS. Snåla inte med billig olivolja. Grappolinioljan i receptet är värd varje krona.