Musselpasta

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Enkelt att göra och smakar väldigt gott. Om du inte gillar musslor går det bra att använda kräftstjärtar istället.

Ingredienser

  • 1 burk blåmusslor i vatten
  • 1/4 purjolök
  • 4 msk parmesanost, grovriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 2 portioner pasta, tagliatelle
  • 2 msk olivolja, Grappolini Florens
  • Instruktioner

    1. Öppna burken med blåmusslor och låt vätskan rinna av. Ta av det yttre skiktet på purjolöken. Lägg ett snitt i mitten och skiva den sedan i ca 2 mm breda strimlor. Riv parmesanen med den grova sidan på rivjärnet. Koka pastan al dente.
    2. Lägg upp pastan portionsvis i en djupa tallrikar och tillsätt musslor, purjolök, parmesanost, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivolja. Blanda ihop.
    3. PS. Snåla inte med billig olivolja. Grappolinioljan i receptet är värd varje krona.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben