Adams kräft- och musselpasta.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig pastasås med smak av vitt vin och dill. Passar utmärkt som helgrätt året om.

Ingredienser

  • 750 - 1000 g Spagetti
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk hummerfond
  • 1 msk skaldjursfond eller fiskfond
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl musselspad
  • 2 burkar färska kräftstjärtar i lag, 170 g
  • 1 burk färska musslor i lag, 170 g
  • 1 kruka hackad dill
  • 1-2 tsk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 msk mjöl utrört i lite vatten
  • Instruktioner

    1. Häll bort lagen på kräftstjärtar och musslor. Spara 1 dl av musselspadet till såsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg.
    2. Rör i tomatpuré, buljong, vin, musselspad, crème fraiche och cayennepeppar. Låt såsen koka ihop några minuter. Red med mjölblandningen, lite i taget, om såsen är för tunn (den ska vara lite lagom kladdig, inte rinnig men inte heller för tjock). Låt såsen småkoka 5 minuter. Smaka av med salt, socker och nymalen vitpeppar.
    3. När såsen känns färdig rör i kräftstjärtar, musslor och dill. Låt det bli varmt utan att koka.
    4. Spagettin kokas på vanligt vis (4-5 liter vatten, 2 tsk salt/liter) samtidigt som såsen tillagas. Häll av vattnet men låt den inte "rinna av" förmycket (lite pastavatten ska med tillbaks i kastrullen). Glansa spagettin med lite fett (gärna smör) och håll den varm i kastrullen.
    5. Servera såsen med spagettin och en god sallad. OBS, Blanda inte spagettin med såsen i kastrull, det blir för geggigt. Servera sås och spagetti separat och blanda på tallriken.
    6. En blandsallad passar bra till samt torrt vitt vin.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (1)

    asanordgren 24 januari 2010

    Tackar för ett mycket enkelt och snabbt recept, dessutom supergott.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben