Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

En lyxig pytt i panna med kräftstjärtar och kantareller är underbar till färska, stekta abborrfiléer. Servera med en klick av den fräscha såsen - och njut!

Ingredienser

  • 600 g byxade abborrfiléer
  • ½ dl rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • Pytt
  • 1 l färska kantareller
  • 1 burk, 320 g kräftstjärtar i lag
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad gräslök
  • Sås
  • 2 dl Arla gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
    2. Skär svampen i mindre bitar och stek den i smör i en stekpanna.
    3. Rör i kräftstjärtarna utan spad, salt, peppar och gräslök. Dra pannan från värmen.
    4. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
    5. Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben