Abborre, pepparrotsstekt, med avokado röra.

Serverar: 4 portioner

Lätt lagat och helt underbart gott!!!

Ingredienser

  • 8 abborrfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl bröd, färskt vitt rivet
  • 1 ½ dl pepparrot, nyriven
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 msk smör till stekning
  • Avokadoröra
  • 1 avokado
  • 2 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra den kalla såsen. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den och blanda med övriga ingredienser till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
    2. Krydda fisken lätt med salt, blanda det rivna brödet och pepparroten. Doppa först filen i uppvispat ägg och vänd sedan i brödblandningen och klappa in paneringen lätt. Hetta upp en stor stekpanna och låt smöret bli lätt brynt, stek på ej för stark värme 3-5 minuter på varje sida beroende på filéernas storlek.
    3. Lägg på citronklyftor på fisken, servera med potatis och strö gärna lite färsk dill på tallriken och dess härliga innehåll.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben