Här är ett av många recept på värdshuset Blå Portens välkända och omskrivna paradrätt, som finns omnämnd redan i slutet av 1700-talet.
Ingredienser
1 kg abborrar
60 g smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grovhackad dill
2 dl grovhackad persilja
1 msk vatten
Salt
Peppar
Instruktioner
- Rensa, fjälla och skölj abborrarna.
- Bred ett lager smör i bottnen av en kastrull. Strö på mjölet, hälften av dillen och persiljan. Ställ abborrarna med magen ner och tätt intill varandra.
- Lägg på resten av smöret, dill och persilja. Häll på vattnet, salta, peppra och lägg på ett tättslutande lock.
- Låt koka på svag värme knappt 30 minuter.
- Lägg upp fisken på fat, slå på såsen med örterna och servera med rykande het potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)