Blå Portens abborrar

Serverar: 4 portioner

Här är ett av många recept på värdshuset Blå Portens välkända och omskrivna paradrätt, som finns omnämnd redan i slutet av 1700-talet.

Ingredienser

  • 1 kg abborrar
  • 60 g smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl grovhackad dill
  • 2 dl grovhackad persilja
  • 1 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa, fjälla och skölj abborrarna.
    2. Bred ett lager smör i bottnen av en kastrull. Strö på mjölet, hälften av dillen och persiljan. Ställ abborrarna med magen ner och tätt intill varandra.
    3. Lägg på resten av smöret, dill och persilja. Häll på vattnet, salta, peppra och lägg på ett tättslutande lock.
    4. Låt koka på svag värme knappt 30 minuter.
    5. Lägg upp fisken på fat, slå på såsen med örterna och servera med rykande het potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben