Abborre med pepparrotspotatis

Serverar: 4 portioner

Pepparrot - ljuvligt gott till nystekt abborre.

Ingredienser

  • 600 g abborrfiléer
  • Smör, att steka i
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g färska kantareller eller champinjoner
  • Pepparrotspotatis
  • 8-10 potatisar (ca 3/4 kg)
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2-3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
    2. Pepparrotspotatis: Skala och skär potatisen i tunna skivor.
    3. Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
    4. Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
    5. Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 1 september 2010

    Hejsan. I och med att jag gillar både abborre och pepparrot så måste jag prova detta recept vid tillfälla. Mvh evaldo.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben