Abborre i krämigt sällskap

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så gott och inte ett enda ben i abborren eftersom jag byxade filéerna. Hur man gör ses på www.svenskfisk.se

Ingredienser

  • 8 skinn- och benfria abborrfiléer ca 650 g
  • 2 dl vetemjöl till panering
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • 8 kokta potatisar
  • 1 burk syltlök ca 150 g
  • 2 dl grädde
  • 2 ½ dl färskost
  • 1 liten burk ansjovis 60 g
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop vetemjöl, salt och peppar i en skål. Vänd abborrfiléerna i blandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fisken gyllenbrun. Det tar ca 1-3 minuter på varje sida beroende på tjockleken. Ta upp ur stekpannan och ställ varmt.
    2. Tärna potatisen och fräs den tillsammans med syltlöken i 3-4 minuter tills den börjar få färg. Tillsätt grädde och färskost och smaka av med ansjovisspadet och koka upp. Sänk värmen och lägg ner fisken och låt det puttra sakta under lock 2-3 minuter. Garnera med ansjovisfiléer, dill och nymald rosépeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben