Kräft- och äppelcocktail

Serverar: 6 portioner

En mycket vacker sallad med god och frisk smak av kräftor och äpple som jag serverar i snapasglas. Snapasglas och snapasbestick finns att köpa men det går lika bra med andra glas.

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i saltlake, ca 400 g
  • 2 röda äpplen
  • 0.5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 dl gröna frysta ärtor
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk balsamvinäger, vit
  • 3 msk fint hackad dill
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Till garnering
  • Fint hackad dill
  • Limeskal
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Kärna ur och grovhacka äpplena och gurkan. Finhacka paprika och rödlök. Tillred ärtorna enligt anvisning på paketet.
    2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vispa ihop dressingen och häll över den, blanda väl.
    3. Lägg upp cocktailen i snapasglas. Garnera med fint hackad dill och limeskal

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben