Kräft- och svampsmörgås

De här smörgåsarna är utmärkt utflyktsmat så varför inte ta med dem på svampturen. Du kan förstås göra dem på färsk svamp. Vilka kvällsmackor...

Ingredienser

  • 2½ dl torkad svamp, exempelvis rimskivling, ca 25 g
  • 1 burk, 170 g kräftstjärtar, i lag
  • Smör att steka i och bre med
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk gräslök, finhackad
  • 1 tsk dill, finhackad
  • 8 skivor vitt bröd eller bröd du tycker om
  • Gurka, ca 1/4, skivad
  • Instruktioner

    1. Lägg svampen i blöt i kallt vatten i en halvtimme. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en stril.
    2. Häll bort vattnet och låt svampen rinna av. Smörfräs den sedan i 5 minuter i en stekpanna under omrörning. Låt svalna.
    3. Grovhacka kräftstjärtarna.
    4. Blanda majonnäsen med gräs-lök, dill, kräftstjärtar och svamp.
    5. Bred bröden med smör och bred ut majonnäsblandningen på hälften av dem. Lägg på gurkskivorna och toppa med resten av bröden som lock.
    6. Låt gärna mackorna ligga en stund under press så håller de ihop bättre.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben