Snabb kräft- eller räksås till pasta, gärna färsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En snabb rätt som är enkel att laga och väldigt omtyckt i familjen

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • Kräftsås
  • 1 dl vitt vin eller fiskbuljong
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl grädde
  • 3 msk dinkelmjöl (vetemjöl) eller maizena redning
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 170- 200 g kräftstjärtar eller färska skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Pastan kokas enligt anvisning på paketet.
    2. Såsen: Finstrimla purjolöken, fräs den lätt i oljan. Häll över vin, vatten, fond, grädde och mjöl i kastrullen. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i tre minuter om du använder vetemjöl eller dinkel. Tillsätt tomatpuré, peppar, kräftor eller räkor, dill och citronsaft. Koka upp och smaka av.
    3. Servera med pastan och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sippan-60 24 april 2010

    Jättegod och lättlagad pastasås. Vi använde räkor. Det här kommer vi att göra fler gånger. Perfekt när man vill äta något gott, snabbt och lättlagat en fredagkväll. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben