Kräft- och laxpaj

Serverar: 6 portioner

En paj som passar bra till kräftskivan, buffén, helg eller vardag.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 ½ msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g inlagda kräftstjärtar
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 3 ägg
  • 2 dl standardmjölk
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Några kräftstjärtar
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Kör smör och mjöl i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
    3. Strimla laxen och häll av spadet från kräftstjärtarna. Fördela lax och kräftor i pajskalet tillsammans med riven västerbottensost.
    4. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll över. Grädda ca 20-25 minuter. Garnera med lite kräftstjärtar och limeklyftor.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    MaddeDavidsson 1 mars 2011

    Provade nyss detta recept! Blev super gott =) Hade även i lite dill =)

    IdaKonig 21 mars 2014

    Äter inte skaldjur men gjorde denna till sambon o han avgudar den :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben