Laxpaj med spenat

Serverar: 6 portioner

Laxpaj med spenat

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 150 g rökt lax
  • 1 pkt bladspenat, ca 250 g
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 2-3 dl riven lagrad ost, t ex prästost
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min.
    2. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min.
    4. Servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 24 augusti 2015

    Har varit vårt "paradnummer" i sommar. Har använt varmrökt lax, mycket gott en klar 5a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben