Spenat och laxpaj med kesella

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En hälsosammare variant på spenat och laxpaj, med dinkelmjöl och kesella

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g kesella lätt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 450 g hackad spenat
  • 150 g fetaost 10 %
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 röd lök
  • 2 dl kesella lätt
  • 1 dl keso mini
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 ägg
  • 1 dl lättmjöl ( eller annan mjölk tex soja, mandel, havre)
  • Instruktioner

    Pajdegen: Knåda ihop alla ingredienser och låt stå svalt en stund. Tryck sedan ut i en pajform, nagga lite i botten och förgrädda på 200 grader i 10 min. Fyllning: Fräs lök och spenat, smaksätt med kryddorna, ha i kesella, keso och smula i fetaosten. Lägg skivor av laxen i pajskalet, toppa med fyllningen och vispa sedan ihop ägg och mjölk och häll jämt över. Grädda i ca 45 min på 200 grader tills stanningen stannat och pajen fått fin färg

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben