Eldig musselpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God och kryddig

Ingredienser

  • 1 burk musslor, ca 320 g
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 2 tsk curry
  • 1 1/2 tsk smör eller margarin
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 2 tomater, urkärnade, tärnade
  • Salt
  • Peppar
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Låt musslorna rinna av. Fräs purjolök och curry med fett i en gryta. Tillsätt vin och buljong, låt koka ca 10 minuter.
    2. Vispa ut mjölet i lite av grädden. Häll redningen i grytan under omrörning. Tillsätt resten av grädden och sambal oelek. Låt koka 3-5 minuter.
    3. Tillsätt paprika, tomat och musslor. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera till nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben