Eldiga kycklingklubbor

Serverar: 4 portioner

Den rätta blandningen av starka kryddor ger kycklingklubborna en alldeles utmärkt god, stark och mustig smak.

Ingredienser

  • 8 kycklingklubbor
  • Smör eller margarin till långpannan
  • Kryddmix
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm chilipeppar
  • Garnering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna med matfett.
    2. Blanda paprika, kajennpeppar, senapspulver, timjan, svartpeppar och chilipeppar i en djup tallrik. Om mindre fett önskas så ta av skinnet på kycklingklubborna.
    3. Om kycklingklubborna är skinnfria så skär skåror på längden i köttet. Panera klubborna i kryddblandningen.
    4. Placera kycklingklubborna i den smorda långpannan och stek i ugnen, vänd en gång. Stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 40 minuter. Garnera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben