Eldig räkcocotte med pepparrot
Serverar:
4 portioner
En variant på heta räkor
Ingredienser
500 g stora räkor med skal
1/2 fänkål
1 äpple
2 msk riven pepparrot
40 g smör
1/2 kruka körvel
1 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar
Instruktioner
Tina och skala räkorna.
Skär fänkålen grovt och koka under lock i 2 dl lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Tärna äpplet fint med skalet kvar. Finriv pepparroten.
Blanda räkor, fänkål, äpple och pepparrot. Smält smöret och häll det över. Krydda med körvel, salt och peppar.
Fördela i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna på grillen och låt dem bli varma, 5-6 minuter beroende på värmen. Servera genast. med bröd.
Liknande recept
Fiskgratäng med pepparrot och mos
4.7
35 min
3
4
Kassler med pepparrot
4
Aromsmör pepparrot
5
6-8
1
Laxcheesecake med pepparrot
5
10
1
Oxbringa med pepparrot
4
Fiskgryta med pepparrot
2
Räkor med dill och pepparrot
4
Laxpasta med pepparrot
4.7
4
1
Ärtsoppa med räkor och pepparrot
3
2 h
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!