Eldig räkcocotte med pepparrot

Serverar: 4 portioner

En variant på heta räkor

Ingredienser

  • 500 g stora räkor med skal
  • 1/2 fänkål
  • 1 äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 40 g smör
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina och skala räkorna.
    2. Skär fänkålen grovt och koka under lock i 2 dl lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Tärna äpplet fint med skalet kvar. Finriv pepparroten.
    3. Blanda räkor, fänkål, äpple och pepparrot. Smält smöret och häll det över. Krydda med körvel, salt och peppar.
    4. Fördela i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna på grillen och låt dem bli varma, 5-6 minuter beroende på värmen. Servera genast. med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben