Eldig mexikansk soppa

Serverar: 4 portioner

Inte smakat den själv men låter jättegod ...

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 200 g köttfärs
  • Cayennepeppar
  • 1 burk kidneybönor, avrunna (250 g)
  • 800 g skalade tomater, på burk
  • 7 1/2 dl buljong
  • 200 g Philadelphia Vitlök & Örter
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Hacka löken grovt. Skölj paprikan, rensa bort stjälk och kärnor och skär upp i bitar. Skala vitlöksklyftan och hacka i bitar.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn köttfärsen tillsammans med löken. Krydda med salt och cayennepeppar. Tillsätt paprikabitar, vitlök, bönor och tomater med vätska och rör ned buljongen. Låt soppan koka upp en kort stund. Tillsätt därefter hälften av Philadelphia Vitlök & Örter och låt smälta under omrörning på låg värme. Smaka av soppan med cayennepeppar så att den blir eldig.
    3. Garnera med persilja och en sked Philadelphia Vitlök & Örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    jlundin 15 november 2007

    Kanongod!! Verkligen suverän, speciellt om det är lite kyligt ute eftersom man blir varm. Jag serverade endast bröd till soppan. Var inte rädd för att krydda lite extra!

    anluk 20 januari 2010

    Mycket god soppa. Hade i lite morötter oxå för att få den lite matigare.

    Jessika 30 november 2010

    Jättegod soppa. Både mättar och värmer bra. Den här kommer jag göra många gånger till. Högsta betyg från både mig och sambon.

    mariaalenius 16 september 2012

    Jättegod!!!! soppa tycker hela familjen (med tonårsbarn)! Kommer att göra den många gånger! (Jag la oxå i lite morotsstänger)

    mariaalenius 16 september 2012

    Jättegod!!!!! soppa tycker hela familjen (inklusive tonårsbarn)! Kommer att göra den många gånger! (Jag la oxå i morotsstänger för att få den fylligare)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben