Musselrätt

Serverar: 4 portioner

Jag älskar musslor och tycker den här rätten är en liten godbit.

Ingredienser

  • 2 burkar musslor à 225 g
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 dl grönsaksbuljong av tärning
  • Svartpeppar
  • ev salt
  • ½ dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    Låt musslorna rinna av. Skär skinkan i fina strimlor. Fräs löken, vitlöken och skinkan i smör i en låg vid kastrull. Häll i Crème Fraiche och buljong. Koka ihop 5-10 minuter. Lägg i musslorna. Smaksätt med peppar och ev salt. Strö över persilja. Servera med bröd och sallad. Går bra att djupfrysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben