Musslor med asiatisk touch

Serverar: 4 portioner

Currypasta, chili och koriander anger tydligt tonen i denna heta musselrätt. Kokosmjölk i buljongen bidrar med både must och mjukhet.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 påse blåmusslor, ca 1 kg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk röd eller grön currypasta
  • 2 förp krämig kokosmjölk à 250 ml
  • 1 tsk salt
  • 3 msk korianderblad
  • Tillbehör
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem.
    2. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta 3-4 minuter. Tillsätt chili och currypasta och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka upp.
    3. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 7 minuter. Skaka grytan 1-2 gånger under tidden. Ta upp musslorna i en stor skål. Kasta de som inte öppnar sig.
    4. Koka upp spadet och häll i kokosmjölken under omrörning. Koka utan lock 2-3 minuter. Smaka av med salt.
    5. Fördela spadet över musslorna. Garnera med koriander och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben