Potatis- och kikärtsbullar med asiatisk touch

Serverar: 4 portioner

Överraskande gott!

Ingredienser

  • Bullarna
  • ½ kg potatis
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyfta
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Sallad
  • ½ kg tomater
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Sås
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • Instruktioner

    Skala och tärna potatisen. Koka ca 15 minuter i saltat vatten. Låt svalna. Lägg i en bunke tillsammans med kikärterna. Krossa med en mortelstöt eller mixerstav. Hacka löken fint och blanda i tillsammans med ägg, pressad vitlök, oljan och kryddorna. Mixa till en jämn smet. Stek på ganska låg värme 6-8 min per sida. Gör salladen under tiden. Skär tomaterna i småbitar. Hacka salladslökarna. Riv vitlöksklyftan och blanda alltihopa i en skål. Salta och peppra. Snåla inte med pepparn. Ringla över olivoljan. Blanda yoghurt och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben