Musselrätt med ansjovis

Serverar: 10 portioner

En perfekt rätt till Påskbuffén

Ingredienser

  • 3 burk musslor á 225 g
  • 100 g smör, smält
  • 50 g ansjovisfiléer
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl persilja, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl rivet vitt bröd och Västerbottenost
  • Instruktioner

    - Sätt ugnen på 275 grader. - Häll bort spadet från musslorna och lägg dem sedan i botten på en eldsfast form. - Häll över smöret. Lägg på anjovisen, gräddfilen, persiljan, salt och peppar och de pressade vitlöksklyftorna. Smula brödet och osten överst. - Ställ in formen i ugnen och gratinera i 10 minuter. - Servera med baguette. Det är gott att doppa brödet i spadet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben