Skinn-Pers ansjovis

Tid: 3 månader

Gudomligt god ansjovis.

Ingredienser

  • 1,2 kg skarpsill eller små sillfiléer
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm malen kanel
  • ½ krm malen ingefära
  • 1 krm malda nejlikor
  • 2 lagerblad
  • 1 krm oregano (mortlad till ett fint pulver)
  • ½ krm muskotblomma
  • 2 krm röd sandel (ger den vackra röda färgen)
  • 2 krm salpeter
  • 120 g grovt salt
  • 120 g socker
  • Lag
  • ½ dl socker
  • 1¼ dl salt
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda samman kryddorna. Skölj fisken och varva den hel med kryddblandningen. Fyll på vartefter med lagen.
    2. Låt stå med tättslutet lock i 3 månader; smaka av. Om det behövs låt stå i upp till 3 månader till – men glöm inte att prova ungefär varje vecka.
    3. Sillen ska stå svalt, och se till att sillen är under lagen, annars kan den lätt börja mögla. Blanda mer lag om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    boz1965 13 december 2013

    Sandel kan man köpa på t.ex. Borgeby Kryddgård, som också har postorder. http://borgebykryddgard.jetshop.se/

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben