Rotsakslåda med ansjovis

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Lättlagad god maträtt som passar bra på julbordet

Ingredienser

  • 2 potatisar (ca 200g)
  • 2 morötter (ca 200g)
  • 2 palsternackor (ca 200g)
  • 300 g rotselleri
  • 5 dl vispgrädde (lättgrädde funkar bra för ett magrare alternatisv)
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk ansjovis (125g)
  • 200 g lagrad ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Skala potatis och rotfrukter. Skär i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i potatisen och rotfrukterna. Låt koka i ca 15 minuter.
    3. Blanda ansjovis och riv i hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll över i en ugnssäker form (ca 20x30 cm)och riv av resten av osten. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka och lådan fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben