Ägglåda med spenat och ansjovis

Serverar: 4 portioner

Hôtel du Nord i Stockholm var känt för sina frukostar och speciellt för sina gifflar och olika äggrätter.

Ingredienser

  • 400 g djupfryst bladspenat
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 4 ägg
  • 8 ansjovisfiléer
  • 4 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på knappt 200 grader.
    2. Hacka den tinade bladspenaten grovt och fräs den i lite smör så att all vätska dunstar bort. Salta och peppra.
    3. Fördela spenaten i ugnssäkra potionsformar. Gör en grop, i mitten och häll ner ett ägg. Lägg ansjovisen runt ägget och häll 1 msk grädde över.
    4. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills ägget nästan stelnat.
    5. Servera genast tillsammans med ett gott bröd t.ex. giffel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben