Mustig grillsås

Denna sås kan man ha som tillbehör till grillat eller för att pensla kött, fågel eller fisk vid grillning. Kan ätas både kall och varm.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk mörkt muskovadoråsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 500 g krossade tomater
  • ½ dl kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i några minuter. Tillsätt muskovadoråsocker, vinäger, senap, tomater och soja samt en valfri smaksättning som kommer nedan. Koka sakta i 20-25 minuter.
    2. Smaksättning: För en rökig smak: några droppar liquid smoke. För en sydafrikansk touch: 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice. För en italiensk smak: 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron. För en asiatisk smak: 1 msk riven ingefära, ½ färsk chili och 1 stjälk citrongräs.

    Liknande recept

    5
    15 min
    1-4
    1

    Kommentarer (2)

    Glitterfia 2 juni 2010

    Det här receptet har jag också =) Provlagade det för ca 1 månad sen. Den är inte alls dum som kall/ljummen sås till grillat.

    eva_jonte 3 juni 2010

    Ja visst är den god! Bra allroundsås :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben