Denna sås kan man ha som tillbehör till grillat eller för att pensla kött, fågel eller fisk vid grillning. Kan ätas både kall och varm.
Ingredienser
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 msk tomatpuré
4 msk mörkt muskovadoråsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
500 g krossade tomater
½ dl kinesisk soja
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i några minuter. Tillsätt muskovadoråsocker, vinäger, senap, tomater och soja samt en valfri smaksättning som kommer nedan. Koka sakta i 20-25 minuter.
- Smaksättning:
För en rökig smak: några droppar liquid smoke.
För en sydafrikansk touch: 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.
För en italiensk smak: 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron.
För en asiatisk smak: 1 msk riven ingefära, ½ färsk chili och 1 stjälk citrongräs.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det här receptet har jag också =) Provlagade det för ca 1 månad sen. Den är inte alls dum som kall/ljummen sås till grillat.
Ja visst är den god! Bra allroundsås :-)