Nätpolarns professionella vitlökssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Fick detta receptet av en nätkompis. Jag, min familj och alla våra vänner tror dom hamnat i himmelen när dom smakar den här såsen. Den är smakrik och ändå smälter den i munnen. Helt fantastisk!

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 dl matolja (Jag använder jämt rapsolja. Använd helst inte olivolja eftersom det ger såsen en bismak.)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Några droppar citronsaft
  • 2 pressade vitlöksklyftor (minst)
  • 1 burk creme fraiche, gärna lätt
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna lätt och börja sedan att vispa ner matoljan droppvis. Jätteviktigt då såsen blir tunn och blaskig om du häller i oljan för snabbt. Vispa kraftigt hela tiden med elvisp. När du sedan vispat ner all oljan och du fått en tjock kräm tillsätter du kryddor, citronsaft och vitlök. Sist tillsätter du creme fraichen. Låt såsen stå kallt en stund innan servering.
    2. Obs. Det går bra att halvera olje-mängden, såsen blir lika smarrig ändå.... och liiiiite magrare : )

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Offa 14 juni 2009

    Jättegod vitlökssås!

    Galadriel 1 maj 2011

    Väldigt god sås, även god dagen efter. Dubblerade vitlöken. Tack för receptet.

    Tingeling13 2 november 2011

    SUPERGOD!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben