Nalle Puh tårta

Perfekt till barnkalas

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 1 dubbeldajm
  • Alternativ
  • Vaniljkräm, tjock
  • Sylt, valfri
  • Fruktpuré, valfri
  • Garnering
  • 3 dl grädde
  • 2 st marsipan block
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 35 min.
    2. Blanda ihop den fyllning du vill ha och ställ svalt till det är dags att lägga ihop tårtan.
    3. Vispa all grädden, även till garneringen, grovkrossa dajm och blanda med lite av grädden.
    4. Gör vaniljkrämen enligt beskrivningen på paketet och bred under fruktpure eller sylt. Varva fyllningarna på tårtbottnarna som du vill ha det och lägg ihop dem.
    5. Lägg den hårt vispade grädden på toppen och bred ut. Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö ut lite på bänken eller lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut marsipanen till den form man vill ha. Garnera efter fantasin!

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben