Nallepuhs tortellinigratäng.

Serverar: 4 portioner

Min egen komponerad tortellinigratäng blev väldigt god!

Ingredienser

  • 7 dl tortellini
  • 400 g blandfärs
  • 1 dm purjolök
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 1 pkt bacon á 140 g
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gratinering
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Koka tortellinin i 10 min, spola tortellinin i kallt vatten i ett durkslag.
    2. Stek bacon knaprigt och skär det i små bitar. Strimla purjolöken och fräs den lite lätt i en stekpanna.
    3. Fräs blandfärsen tillsammans med purjolöken, tillsätt kalvfond, salt och svartpeppar.
    4. Lägg först ett lager med tortellini i botten på en ugnsfast form, fortsätt med ett lager av den frästa färsen.
    5. På färsen läggs det stekta baconet. Lägg nu på ytterligare ett lager med den kokta tortellinin och över det strös den rivna Västerbottenosten. Fortsätt med ett lager färs till, resten av baconen och avsluta med ett lager av den kokta tortellinin. Häll i vispgrädden i formen.
    6. Ställ in formen i ugnen och låt den gratinera i 20 minuter, tag då ut formen ur ugnen och häll på den rivna Västerbottenosten och gratinera i 5 minuter till på eftervärme.
    7. Servera gratängen med ett gott bröd och en sallad

    Liknande recept

    3.3
    40 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    lbackman 9 mars 2012

    Jätte gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben