En cheesecake med mycket smak: apelsin, jordgubbar, svarta vinbär och lime.
Ingredienser
Botten
2 pkt Bragokex Choklad
50-75 g flytande margarin
Fyllning
400 g philadelphiaost
200 g cream cheese
1½ dl strösocker
3 ägg
200 g Kesella jordgubb/lime
2 tsk äkta vaniljsocker
3½ dl Naranja juice
3 msk gelatinpulver
Garnering
300-400 g färska el. frysta jordgubbar
½ dl Naranja juice
1 msk gelatinpulver
Instruktioner
- Kör Bragokexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och kör så det blir en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och socker smidig och fluffig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt kesellan och vaniljsockret, vispa 1 min. Tillsätt 3 dl Naranja juice och vispa om på låg hastighet.
- Blanda ½ dl Naranja juice och 3 msk gelatinpulver i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 1 min. Lös sedan upp gelatinpulvret genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll försiktigt i gelatinblandningen i ostsmeten under fortsatt vispning.
- Ta ut formen från frysen och häll ostsmeten över den frysta bottnen. Sätt in formen i kylskåp tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Skiva de färska el. frysta jordgubbarna och fördela skivorna över cheesecakens topp. Blanda juice och gelatinpulver som ovan, och lös sedan upp gelatinet som ovan. Ställ in blandningen i kylskåpet tills det har halvt stelnat. Skeda geletinglasyren över jordgubbsskivorna.
- Vill du göra cheesecaken extra festlig kan du spritsa vispad grädde ovanpå glasyren.
Liknande recept
Kommentarer (0)