Naranja cheesecake

Serverar: 12 portioner

En cheesecake med mycket smak: apelsin, jordgubbar, svarta vinbär och lime.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 pkt Bragokex Choklad
  • 50-75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g cream cheese
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g Kesella jordgubb/lime
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3½ dl Naranja juice
  • 3 msk gelatinpulver
  • Garnering
  • 300-400 g färska el. frysta jordgubbar
  • ½ dl Naranja juice
  • 1 msk gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Kör Bragokexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och kör så det blir en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskost och socker smidig och fluffig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt kesellan och vaniljsockret, vispa 1 min. Tillsätt 3 dl Naranja juice och vispa om på låg hastighet.
    3. Blanda ½ dl Naranja juice och 3 msk gelatinpulver i en stor mugg. Låt pulvret stå och svälla ca 1 min. Lös sedan upp gelatinpulvret genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll försiktigt i gelatinblandningen i ostsmeten under fortsatt vispning.
    4. Ta ut formen från frysen och häll ostsmeten över den frysta bottnen. Sätt in formen i kylskåp tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
    5. Skiva de färska el. frysta jordgubbarna och fördela skivorna över cheesecakens topp. Blanda juice och gelatinpulver som ovan, och lös sedan upp gelatinet som ovan. Ställ in blandningen i kylskåpet tills det har halvt stelnat. Skeda geletinglasyren över jordgubbsskivorna.
    6. Vill du göra cheesecaken extra festlig kan du spritsa vispad grädde ovanpå glasyren.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben