Nennes äppelkaka med vaniljsås

Lätt och gott!

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 3-4 äpplen (skalade och klyftade)
  • 3 msk socker + 3 tsk kanel
  • Vaniljsås
  • 3 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1,75 liter.
    2. Rör smält smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Rör ner blandningen i smeten. Tillsätt grädden.
    4. Häll smeten i formen, tryck ner äppelklyftorna (med kanelsockret på sig). Strö även kanelsockret över kakan. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca 40-60 min.
    5. Servera vaniljsås (räcker till ca 4-5 pers) till äppelkakan: Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Häll i grädden och vispa tlll en luftig sås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben