Nillans kaka

En riktig succékaka, som är enkel att göra. Fluffig insida och lite krispig yta.

Ingredienser

  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 4 ½ dl strösocker
  • 2 ½ msk vaniljsocker
  • 7 tsk bakpulver
  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Florsocker eller vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Arbeta ihop dem med smöret. Ta undan 3 dl av denna blandning och spara tills senare.
    2. Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Strö över det sparade 'smulet'.
    3. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter.
    4. Skär kakan i rutor och sikta florsocker (eller vaniljsocker) över kakan när den svalnat.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben