Nöttårta med choklad

Serverar: 8-10 portioner

En smarrig tårta med nötter och choklad.

Ingredienser

  • Till kakan
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g malda hasselnötter
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 11/2 dl grädde
  • Smör eller margarin till formen
  • Vetemjöl till formen
  • Färska bär till garnering
  • Till glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk mjölk
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, bakpulver och malda nötter. Vispa ägg och socker poröst. Koka upp matfett och grädde och tillsätt den heta blandningen till äggsmeten under kraftig vispning. Rör i mjölblandningen och häll smeten i smord och mjölad ringform. Grädda kakan ca 40 min i 200° ugn och pröva med en sticka att den är torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Sikta florsockret och rör ihop det med kakao, mjölk och apelsinskal till en slät glasyrsmet. Bred den över kakan medan den ännu är något ljum och låt glasyren rinna ner lite utefter kanterna. Garnera tårtan med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben