Nougatbomber

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa gjorde jag som julgodis och de blev mycket uppskattade.

Ingredienser

  • 250 g nougat
  • Garnering
  • 225 g choklad (blockchoklad)
  • 1 msk olja
  • ½ dl nötkärnor (osaltade jordnötter eller hasselnötter)
  • 1 dl cornflakes
  • Instruktioner

    1. Dela nougaten i 25 lika stora bitar. Forma till kulor.
    2. Bryt sönder chokladen och smält den över vattenbad. Rör i oljan.
    3. Hacka nötterna fint. Smula cornflakesen. Blanda ner i chokladen.
    4. Doppa nougatkulorna, en och en, med hjälp av en gaffel i chokladsmeten. Lyft genast upp och skrapa av överflödig chokladsmet. Låt stelna på smörpapper eller folie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben