Nougatbomber

Jättegoda

Ingredienser

  • 250 g nougat
  • Garnering
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 50 g hasselnötter
  • 1 dl cornflakes
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Dela nougaten på längden i 5 stänger, skär varje stång i 5 bitar som rullas till runda kulor
    2. Bryt sönder blockchokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad eller mikrovågsugn.
    3. Tillsätt oljan och låt chokladen svalna något.
    4. Hacka nötterna och finkrossa cornflakesen.
    5. Rör ner cornflakes och nötterna.
    6. Doppa nougatkulorna snabbt i chokladgarneringen,skrapa av överflödig choklad
    7. Ställ nougatbomberna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben