Nougatbomber

Serverar: 25 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 250 g mjuk nougat (Odense)
  • Garnering
  • 225 g choklad
  • 1 msk olja
  • ½ dl nötkärnor
  • 1 dl cornflakes
  • 1 msk dansukker fibrex
  • 1 msk dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Dela nougaten i 25 lika stora bitar. Forma till kulor.
    2. Bryt sönder chokladen och smält den över vattenbad. Rör i oljan.
    3. Hacka nötkärnorna fint. Smula cornflakesen. Blanda ner i chokladen tillsammans med florsocker och fibrex.
    4. Doppa nougatkulorna, en och en, med hjälp av en gaffel i chokladsmeten. Lyft genast upp och skrapa av överflödig chokladsmet. Låt stelna på smörpapper eller folie.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    misterbjorni 19 december 2010

    Varför fibrex i nougatbomber?

    ostanlid 23 december 2010

    Det krispiga fastnar inte på bollarna och nougaten flyter bara ut. Jag la dem i små muffinsformar och hällde chockladen över. Annars var det gott!

    mindy2 29 december 2010

    Supersmaskigt! Testade även med mandelmassa istället för (eller tillsammans med) nougaten = oxå gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben