Nougatparfait dulce de leche

Serverar: 10 portioner

Tid: 5 timmar

Jag körde en "Ben & Jerrys" och kastade i allt jag gillar i glassen! Kan det bli annat än gott?! Kan låta lite knepig att göra men det är piece of cake!

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g nougat
  • Chokladkaka/kladdkaka/brownie
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • Instruktioner

    1. Jag har hört att det finns fler sätt att koka kondenserad mjölk till kola, men jag vet bara det här sättet. Lägg en burk med kondenseradmjölk i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten. Hela burken måste vara täckt. Koka upp och låt burken sjuda i tre timmar. Vattnet måste täcka burken hela tiden. Häll av vattnet och låt burken stå i kallt vatten några minuter. Öppna försiktigt och häll i kolan i en bunke. Vispa kolan slät med handvisp.
    2. Vispa grädden. Smält 150 g av nougaten i vattenbad. Vispa ägg och florsocker fluffigt, ha i vaniljsocker. Låt nougaten svalna något och vänd ner den i äggblandningen. Vänd sedan ner grädden där i.
    3. Tärna chokladkakan och ha i bitarna.
    4. Klä en terrinform med plastfolie och ha i lite av blandningen. Tärna 50 g nougat och strö på hälften. Ringla kolan över. Varva tills blandningen tar slut. Ställ i frysen i fem timmar.
    5. Servera med varma hallon. Eller ät som den är!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben