Nyponbröd

Serverar: 1 portioner

Har du inte provat att baka bröd på nyponsoppa är det dags att göra det nu! Soppan ger brödet en lite sötsyrlig karaktär.

Ingredienser

  • 40 g jäst
  • 3 dl nyponsoppa, 37 grader
  • 1 dl vatten, 37 grader
  • 30 g smör, smält och avsvalnat
  • 2 tsk salt
  • Ca 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Häll nyponsoppa och vatten (37 grader) över jästen. Tillsätt smält och avsvalnat smör, salt och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg 5-10 minuter. Låt degen jäs i 30 minuter.
    2. Baka ut till en bulle. Lägg bullen i en mjölad jäskorg och låt jäsa övertäckt 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Vänd upp brödet på en lätt mjölad plåt och grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben