Nyttigare kladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Vem gillar inte kladdkaka? Denna är helt glutenfri, innehåller inget vitt socker och smör, men är lika god för det! Vill man göra kakan ännu nyttigare så uteslut den vispade grädden och servera med en klick grekisk yoghurt istället.

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 nypor salt
  • 1 påse torkade aprikoser, 250 g
  • 2 bananer
  • 1 msk honung
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 msk kokosolja
  • Till formen
  • Kokosolja
  • Kokosflingor
  • Servering
  • Vispad grädde eller grekisk yoghurt
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa aprikoser, bananer och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen. Rör samman med de torra ingredienserna. Smält kokosoljan och rör försiktigt ner i smeten.
    3. Smörj en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter med kokosolja. "Bröa" den med kokosflingor och fyll formen med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna.
    4. Servera den kylskåpskall, gärna med lite vispad grädde eller grekisk yoghurt och några bär på toppen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben