Occo buco på kotlett eller karré

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel variant på kotletter eller karré, blir möra och goda.

Ingredienser

  • 600 g fläskkotlett eller karré
  • 1 msk smör
  • 3 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Sås
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 2 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpasta
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk mald
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 20 minuter.
    2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skär bort fettkanterna och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben